trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

måndag 30 augusti 2010

Chiffonjé till salu!?

NU har det investerats i en ny TV. Vi har haft en liten, enligt mig, helt ok TV. Men resten av familjen tycker bilden har varit alldeles för liten. De vill gärna se fotboll och film och jag kan hålla med om att en del av filmen inte alltid synts på skärmen... Vi föll för trycket och köpte en platt- TV. Jag som inte är nån TV-människa tycker inte det är nåt särskilt... Men grabbarna är nöjda!




Här i chiffonjé-hörnet hamnade TV:n... så vad ska jag göra med chiffonjén nu då? Jag tycker att det är en stor möbel och har egentligen inget särskilt i den. Men den är lite vacker och lite gammal... Men egentligen passar den ingenstans i huset. Jag är förtjust i vita möbler, och vem vill ha en sån här stor pjäs? Och vad kan man ta för pris? Eller ska jag spara den? Fast den kommer nog bara stå i ett förråd då...
.
Ja, tips och idéer mottages tacksamt!!
.
Nu är det kolsvart ute och jag har jobbat länge idag så jag ska snart dra mig tillbaka till sängen. Jag är ingen nattmänniska...men desto piggare på morgonen!
Må så gott denna sista dag i augusti!

söndag 29 augusti 2010

Kameran dog inte...

Men vad som hände vet jag inte. De enda kort som fanns i kameran efter att den åkt i golvet var tre kort från i julas.. hmm, underliga saker händer!
.
Hur som helst, igår var en underbart solig dag att vakna till. Så lätt allt blir och vilken energi man får.
.
Jag tog en sväng till ett " Hjärta till hjärta" som jag ibland åker till. De har sån ordning där. Men jag hittade inget jag varken behövde eller ville ha. Bara det var skönt.... känns som jag har behoven mättade! Däremot köpte jag några blomlökar på Liedl. Där säljer de stora påsar för 18 kronor... då kan jag inte låta bli!
.
Måste visa en vinst jag fått! (Jag har fortfarande inte lärt mig hur man länkar), men från Ulrika som har bloggen Norr om Köpenhamn har jag vunnit en egentillverkad väska!


(Hade ju varit fiffigt att vända det här kortet men nu blev det så här)
.
Fick lite grävlust när jag köpt mina lökar. Hade ju en del växter stående som inte kommit i jorden också.

Jag hade redan planterat två rosor lite hastigt som jag köpte för halva priset i somras. Där fortsatte jag att gräva igår.


Det tog nån timme, men det var så skönt i solen. En del andra växter som jag köpt för halva priset eller hade i små krukor här och var satte jag ner mellan rosorna. Det var salvia, lavendel, anisört bla. Och 50 krokusar och 30 små narscissor. Nu måste man bara ha tålamod eftersom allt blommat över i år, så nästa sommar blir det nog blomprakt utan dess like...;)


De här disiga bilderna tog jag imorse efter att säkert 100 mm regn till har kommit i natt...
.
Nu är det uppehåll och en ny dag är på G. Idag är det hembygdsdag i vår lilla by. Jag ska sjunga med kören och ta en vända bland bygdens utbud. Det är allt från getost, honung, växter...ja, jag får väl berätta sen.
.
Ha en trevlig söndag!


fredag 27 augusti 2010

Vad trött jag blir...

Har gått på eftermiddan och tänkt vad jag skulle skriva mitt inlägg om och tagit lite kort från det fina paket jag vunnit av Ulrika och de goda svampar jag plockat och alla fina blommor jag tagit in...
.
Men när jag skulle ladda in korten så fanns det inga i kameran! Suck! Tappade visserligen kameran i golvet, fast inte från så hög höjd, men men.. Och nu har det blivit mörkt och jag är så hungrig och nu har jag ingen lust att ta nya kort...
.
Orka, som tonåringarna säger!
.
Jag önskar alla en trevlig fredagskväll i alla fall.
.
Imorgon är en ny dag!

söndag 22 augusti 2010

Home again!

Hemma i Sverige sen några dagar. Det var varmt i Spanien, så där en 40 grader och en otrolig luftfuktighet. Men det var skönt med sol, salta bad och långa ljumma kvällar. Kontrasten från värmen därnere mot regndiset här hemma kändes stor.
.
Kastade mig in i 3 långa jobbpass, planering och uppstart av verksamheten, så nu är det i full gång på jobbet. Innan man börjar jobba efter semestern känns allt så avlägset och ovant, men efter några timmar är man tillbaka i ekorrhjulet igen. Men det känns ändå positivt och det är ju en fördel.
.
Det börjar bli höst. Först tyckte jag inte det kändes skönt. Är sommaren slut? Den gick ju så fort... Men det har varit rätt soligt och fint i helgen. Trädgården börjar stilla sig och temperaturen sjunker och mörkret gör sig påmint. Men det finns ändå en tjusning i det också, eller? Dags att shoppa upp sig på några packar med värmeljus... Jag har plockat in massor med olika blommor och försöker njuta av sommarens sista blomster.
.
Och helgens höjdpunkt. Cajsas dop! En stolt faster är jag!


Nu önskar jag alla en skön kväll och en bra start på den nya veckan!

tisdag 10 augusti 2010

Solen lyser...

både här hemma men ännu mer i Spanien, hoppas jag!! Min sista semestervecka kommer jag tillbringa i Benalmedena i södra Spanien. Flyger imorgon från Arlanda. Ljuvligt!
Så nu har jag växlat pengar, köpt en bikini, rakat benen och tagit fram resväskan.
Må solen lysa över oss alla!!

måndag 9 augusti 2010

Regnstilla...

Fast man inte tror det så är det uppehåll... jippie!! Det känns som det har kommit hundratals mm. Men just nu är det uppehåll! Inte några droppar i lilla tunnan, och
pumpen har visst slammat igen för den rör sig inte heller.

Det har blivit grönt och väldigt frodigt. Jag passade på att köra gräsklipparen över ägorna när det ändå gick. Gräset som var gulbränt och knastertorrt är nu grönt, tjockt och frodigt igen.



Kunde inte motstå några rosor och fjärilslavendel som de sålde billigt på Skänninge marknad. Alla fyra för 100 kronor, det blir till att fylla en ny kruka. En del krukor har blivit lite sura av regnet så det kanske går att möblera om lite.


Jag möblade lite inne också när jag idag fick ett lätt ryck av energi. Igår ska vi inte tala om totalt beckmörker. Det var en urbota trist dag här. Allt var tyst och dödsstilla. Ingen orkade hitta på nåt. Jag hade sån lust att åka till Strängnäs till Lena Linderholms trädgård, den skulle vara öppen eftersom det var Tusen trädgårdars dag igår. Men jag kom inte iväg i tid så det brann inne. Hoppas det var några entusiaster ute igår.


Hade en Linderholm-tavla till övers sen jag gjorde min nya tavelvägg i vardagsrummet. Den får sprida solsken i tvättstugan. Man ser den här väggen från köket så det passar bra .



Varning för mina gula bilder...det är ingen hit att ta kort inne i ett hörn när det regnar så det står som spön i backen... iallafall blev det ett nytt stilleben på byrån som rymmer bara mina braatthasaker.




Om en stund ska jag till en kompis jag inte träffar så ofta. Hon ringde idag och frågade om jag ville komma och käka lite ikväll. Det ska bli trevligt. Omväxling förnöjer!
Må så gott denna måndagkväll, extra kram till alla som börjat jobba efter semestern!




fredag 6 augusti 2010

Getinginvasion!!

Jag håller på och blir tokig på alla getingar. De är överallt och nästan anfaller mig när jag går ut. Fy, jag har fått 5 stick i sommar och varje gång blir det tjockt och svullet och svider i ett par dagar. Nu börjar jag bli nojig. Rädd att bli stucken i ansiktet, då får jag väl åka till sjukhuset tänker jag.


Nej, nu fick det bli några fällor. Kanske hjälper det nåt! Men vill man äta nåt ute så kommer de hellre till den lukten. Annars ska det vara effektivt med avskurna Petflaskor, häll i nåt sött och kryper de väl i så kan de inte komma upp.



Jag är så förtjust i Fjärilsbuskar, men vi bor i fel zon. Förra sommaren köpte vi en ändå och satte så skyddat vi kunde, men efter den här vintern klarade den sig inte. I år köpte vi en ny till trots, den sitter fortfarande i en kruka, då kanske man kan ta in den eller gräva ner den i vinter?!
(nån som vet?) Den blommar iallafall och lockar till sig fjärilar, precis som det är tänkt.




Mina Agapanthusar är också på väg att slå ut. De har väntat på sig länge i år.
.
Idag åkte mannen iväg på semester med sin dotter. Jag ska vara hemma med mina söner och ha mysigt. Bara göra det vi vill. (precis som jag inte alltid gör det??) Det gör jag! Men jag tycker det är skönt att inte ha så många att ta hänsyn till. Så ikväll blir det fredagsmys vid TV:n med kräftor och annat gott, då ska vi se Postkodskampen och en film... yngsta sonens önskan. Sen äter vi borta om vi vill så köket kan vila... och mamman också! Man ska inte slita ihjäl sig i onödan.
.
Hoppas solen skiner lika fint på er som den gör här. Ska våga mej ut bland getingarna och klippa lite mer gräs, värst vad det satte fart efter allt regnande.

torsdag 5 augusti 2010

Skänninge Marken

Vädret här har varit så trist, men igår bestämde vi oss för en utflykt till Skänninge, för den årliga marknaden. Jag har inte varit där på säkert 12 år. Stort, trångt, mycket folk och massor med marknadsstånd. Men det är ju så det ska vara!



Efter nån timme i vimlet när man är helt snurrig i huvudet av allt tittande, då kan jag inte sortera allt till slut. Då var det dags att dra sig undan vimlet och få i sig lite fika. Höja blodsockret lite och få ny energi.




Vi hade tur och kom bakom all kommers, där rann den här lilla ån(?) tror jag. Vet inte vad vattnet heter i Skänninge. Såg iallafall jättelugnt ut mot vimlet på gatorna ovanför.
Efter lite dricka och en bulle hittade vi ett hus med en stor skylt om Öppen Trädgård, jag tror det är dags för det på söndag, men här hade de tjuvstartat.




Man blev mottagen av ett gulligt äldre par som var så gästvänliga. Jag var framme med kameran och fotade lite idéer och vackra blommor.







En sån här pump har jag men en svart som inte hittat sin rätta plats än. Den här blå tycker jag var väldigt fin.







Och massa fågelholkar på samma träd, lite av ett hyreskomplex för fåglar. I bakgrunden var ett växthus inbäddat i grönskan. ( Jag som trånar efter ett eget)





Idag finns det hopp. Solen skiner och det är ljust och lätt och allt är roligare. Min energi kommer då. Jag har redan hunnit klippa gräset och få 2 getingstick, de är ettriga i år. Nu är det snart lunchdags. Sonen har beställt fisk.
.
Sen är det nog läge att fortsätta plantera mina växter som stått i en kasse i en vecka...mina fynd för halva priset. För det blir inte så mycket vinst om de inte kommer i jorden :)
.
Ha en bra dag alla vänner runtom!

tisdag 3 augusti 2010

Det var mig en gnällig varelse som skrivit på min blogg..:)
.
Nu känns det lite bättre. Trotsade regnet och gick ut och hittade några små blåbär och lite hallon och 4 kantareller. Alltid något, och slutade regna gjorde det också när jag var ute. Nu har vi ätit upp dem till efterrätt med lite glass och vaniljsås, smakade gott.
.
Nu har jag bestämt mig för att åka till biblioteket innan de stänger och låna nån bra bok och kanske några tidningar.
Ikväll blir det soffan med Morden i Midsommer , måste ju se hur det går för Kommisarie Barnaby, det är visst sista avsnittet han är med i.



Skön tisdagkväll öskar jag er!
Idag är det segt, seegt som sirap.
Allt tar emot, ingen lust till nåt, finns så mycket man kan göra,
så mycket man vill göra och kanske så mycket man borde göra....
Det är kallt, tofflor på inne, måste nog ta på mig en långärmad också.
Ute regnar det. Hela tiden, utan avbrott.
.
Borde kanske ta på sig regnställ och stövlar och gå ut...
Det finns väl inget dåligt väder? Bara bättre väder enligt mig.
.
Hoppas ni har det bra och är piggare och gladare än vad jag är idag!

söndag 1 augusti 2010

Regnet det bara öser ner!


Igen, så kom det en skur igen. Och snart nog en igen... Det blir så fort tråkigt med regnet. Jag tappade lusten i fredags när jag tyckte det blev lite långsamt med semester. Jag tänker att jag skulle ha badat och solat MER när det var sol och varmt... Men det kommer nog sol igen!


Det har nog kommit uppemot 50-60 mm i veckan. Jag har tappat kollen.


Alla badleksaker ligger kvar som en liten påminnelse om varmare dagar...




De som gläder sig mest är de här små ankorna som blev hitlockade av allt regnvatten. Vilken lycka att hitta sin egen lilla tunna och få bada och njuta alldeles för sig själva där... ;)




Några burkar gurka var väl bland det flitigaste som blev gjort den här veckan.
Annars har jag läst en del. Varit i stan och kollat lite affärer och idag tog jag en cykeltur mellan skurarna. Den första på en månad säkert... det kändes vill jag lova. Man blir snabbt av med flåset när man inget gör!
.
I veckan är det Skänninge marknad. I Östergötland... för er som bor långväga ifrån Det är en av Sveriges större marknader har jag hört. Jag har inte varit där på många många år men ska nog ta mej dit den här gången.
.
Hoppas ni har det bra i stugorna. Nu har det blivit augusti! Är det nu man ska ta vara på tiden igen? Carpe Diem! Så man klarar av den mörka årstiden som sakta kryper sig på. Men ta vara på tiden ska man väl alltid?!
.
Carpe Diem kära vänner!