trädgård, tankar, vardag, inredning, loppis, böcker, familj, resor, växthus


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

söndag 26 juni 2011

Midsommar

Sköna dagar. Glada och lediga dagar.
Midsommarafton med goda vänner och god mat, utan regn.
Midsommardagen med regn, och det gjorde inget för alla behövde vila,slappa och lata sig:)

Och idag har det varit kalas!! Mitt första 95-årskalas!!


Min mormor firar sin 95-årsdag!
Jag hade gjort en tårta som jag hittat hos Helena med bloggen Helenas Hem och Trädgård!! Tack snälla du! Den var supergod och superlätt att göra!!




Helgen avslutas med de sista jordgubbarna och lite lätt jobbångest. Nu börjar längtan efter semester göra sig påmind. Men jag har två veckor kvar innan det är dags att lägga undan klockan och jobbnyckeln:)



Hoppas helgen varit bra även hos er!

KRAM PÅ ER!!


Välkommen Ullis gröna och sköna som följare!!!

fredag 24 juni 2011

Midsommarpuss!




En riktigt skön midsommarafton önskar jag alla mina vänner och bloggkompisar!

Jordgubbspussar, glada skratt och harmoni i sinnet! Ha en sköööön dag!!


Kram Marie


(Bild från nätet)

torsdag 23 juni 2011

Torsdag!

Idag önskar jag er alla en skön dag!

Här regnar det oavbrutet, det blir en låång blöt dag. Men efter regn kommer solsken! Och det hoppas vi väl alla på inför Midsommarhelgen?!



Kram Marie

måndag 20 juni 2011

Ömsom regn ömsom sol.

Blandad kompott kan man säga att det varit här idag.

Vi fick säkert runt 30 mm här igår. Jag riktigt hör hur gräset växer. Men det är roligt med en grön gräsmatta, den var nästan gul ett tag.


Ikväll har jag varit ute på en långpromenad med några andra brudar som bor längs med vägarna här i skogen. Det var riktigt trevligt att prata med sina grannar som man knappt känner.. det ska vi göra om varje måndag.Känns lovande!


Imorgon ska jag till Jönköping tur och retur, ca 35 mil, för att hämta hem Miniman med vänner som varit på Dreamhack därnere några dygn. De har suttit uppkopplade på nätet sen i lördags morse.. undrar hur de mår. Och undrar hur de luktar.. hua!

Jag har iallafall lånat en ljudbok så jag har nåt att lyssna på. Tror att de sover hela vägen hem;)
Tänkte åka klockan 6, så det är väl bäst att tänka på refrängen för min del.


God natt alla cyberpraliner!


söndag 19 juni 2011

Dripp dropp dripp dropp!

Idag är det regniga dagen här.

Men jag tycker det är rätt skönt. Jag känner inga problem med att bara vila inne idag.
Veckan var rätt intensiv. Mycket fester och avslutningar och sena nätter...


Fast himla kul var det!

Nu är det nedräkning till semestern. Känns skönt men var tog juni vägen? Nu går man lite ner för räkning.Tempot saktar av, man kan ta dagen som den kommer lite mer, hjärnan får vila :)


Vad gör ni en dag som den här?

Själv ska jag dricka en kopp te och lyssna på regnet som smattrar på taket:)

Kram På Er!

fredag 17 juni 2011



Nu är det fredag, igen!




Jisses vad fort den här veckan gick och så himla mycket jag hade inbokat!
Har bara varit hemma och sovit...

Ikväll är det party med brudarna (hoppas jag orkar!)

Idag blir det visst regniga dagen...ett lagom regn som inte har sönder mina pioner. Den ena blommar så fint och jag har knappt hunnit se den i veckan!

På med gummistövlarna bara och redo för en ny dag!


Kram Marie


tisdag 14 juni 2011

Så nära husdjur man kan komma

God morgon!

Jag är ingen djurvän. Mycket på grund av ovana. Men mest på grund av allergi som jag haft sen jag var liten. Det har gjort mig ovan och lite rädd och rätt bekväm.

Jag saknar inte husdjur. Men vi har haft sommarkaniner några år, ett år lyckades vi ha så många som 38 stycken!! Jägarns va´snabbt det går !

Vad jag räknar som mina husdjur är fåglarna som bor i trädgården och runtomkring. Mina absoluta favoriter är sädesärlorna. Det sitter i sen jag var liten. På somrarna bakade min mormor särskilda sockerkakor som bara var till sädesärlan, som hon kallade Pärla!




Nu har sädesärlan fått sin första kull med ungar . Den här gången blev det två stycken.
När den sitter själv på gräset ser den till att få i sig smulorna. Men så fort mamma eller pappa kommer kan den inte äta själv....


Precis som vilken liten unge som helst! Vill ha uppmärksamhet! Och vi tycker ju ungarna är så gulliga att vi gör allt för dem:)

Igår kom min största unge hem och sa att han kollat på lägenhet! Han behöver inte sin mamma längre, men lite matad tycker han om att bli fortfarande. Det är ju roligt att man kan bidra med det;)

Allt har sin tid! Det gäller att ta vara på den!

Ha en fin tisdag alla vänner!!

måndag 13 juni 2011



Det finns så mycket att titta på
när sommaren kommer till oss....




Jag plockar smultron vid vägens kant
och trär sen upp dem på strå.

Det killar så skönt under foten min
jag känner gräset mot tån.



Måndags kram till er alla!

söndag 12 juni 2011

Smultron!

God morgon alla smultronblommor.



Hoppas ni har sköna pingstdagar,i hänryckningens tid...

Kram Marie

fredag 10 juni 2011

Turist- Javisst!


Var på jobb i stora staden Norrköping idag. Kul att komma till stan tycker jag. Vi åker sällan med jobbet. Men idag var det konferens med mat och hela kittet. Kanske vardag för många men inte för mig.

Efter en hel dag inomhus när man inte är van vid det heller var det så skönt att komma ut. Solen sken. Det var fredageftermiddag. Folk såg somriga och lyckliga ut och jag blev så inspirerad av dem att jag njöt av att strosa runt i min stad alldeles på egen hand.



Gick på gator och kvarter runt Strömmen där jag inte går ofta och såg den här balkongen.
Nu kändes det lite suspekt att stå under en balkong och fotografera, man kanske kan få böta eller nåt? ( hade iallafall kläder på mig, inte morgonrock:))


Mina tankar spann loss... I ett annat liv hade jag kunnat ha den balkongen och suttit och sett på folk som gick förbi. Eller om jag bodde bakom den här dörren med alla Rhododendron... hur skulle det kännas? Vilket slags liv skulle jag leva då?




Hur skulle det vara att gå den här vägen till jobbet varje dag? Se vattnet rinna förbi, kanske fiska lax på kvällarna och se änderna med sina ungar...



Ett vackert valv med dekorativa klot, eller om det är lampor.. vet ej.
När man kommer ut ur valvet ser man vårt fina Konsert och Kongresshus Louis de Geer. Vattenfallet är ljussatt på vintern och alldeles magiskt när det är fruset och isigt. Men även i kvällssolen var det stämningsfullt.



Satte mig på en bänk och tittade och tänkte och njöt av att turista på hemmaplan, en alldeles ypperlig idé. Inte dyr, inte tråkig utan trivsam och med en känsla av stolthet och tillhörighet.


Bakom det här annorlunda huset ligger vårt nya kvarter som heter Knäppingsborg. Gamla fabrikslokaler som nu renoverats och gjorts iordning till ett pittoreskt torg med småbutiker och restauranger. Här kan man handla i ost-fisk-köttaffärer, blomsteraffärer och småbutiker . Även det värt ett besök om ni åker till Norrköping någon gång!



Min lilla promenad avslutades utomhus på en ny restaurang med bästisen... en jätteskön fredag. Så där after work, tagga ner, se folk, känna sommaren i antågande... synd bara att man måste ha bil när man bor en bit bort. Ett glas rosé hade varit pricken över i!!

Tips!! Var turist där du bor, upptäck nya gator och ställen du inte varit på på länge. Det var riktigt roligt!!

Kram på er!!

(igår hade jag 248 besökare... idag var det 206!!. Det känns så ofattbart) :o)

torsdag 9 juni 2011

Kameratest


För ett tag sen fick jag byta schema. Det innebar att jag börjar 9 på mornarna och slutar 17 ett par dagar. Jag som är morgonmänniska tyckte inte det var ett dugg bra.

Men nu har jag vant mig, det är skönt att ha tid på morgonen till blogg, städning, vattning av blommor och som idag... fotografering.


Satt som vanligt ute och drack te och njöt av friden och trädgården och mina fåglar. Kände för att testa mitt andra objektiv och lite nya vinklar...


De flesta grannarna hade åkt och jobbat som tur var, annars hade de nog haft roligt när jag kröp och ålade runt bland blommor och blad i morgonrock:)



Den här humlan är jag glad att jag lyckades få med, det blev ett kul kort tycker jag!

Det är så mycket man kan göra och så mycket som jag inte kan, än. Det kanske är nu det är dags att leta upp en fotokurs. Jag vill lära mig!


Det åskar och vräker ner på sina håll i Sverige, men inte så farligt här. Fast det kan bli!
Många av våra vänner firar studenter imorgon, jag hoppas verkligen att vädergudarna ligger lågt ett par timmar så studenterna slipper bli dyngsura.

Grattis alla studenter! Grattis alla stolta föräldrar!

Imorgon är det fredag!! Jippie!!


onsdag 8 juni 2011

Hoppsan!

Igår hände det nåt konstigt, men roligt.

Ibland går jag in och kollar statistiken för bloggen. Boostar mig själv lite så att säga. Och så är ju lite nyfiken på om någon läser vad jag skriver.


Jag vet ju att jag har några trogna läsare som också kommenterar och så vet jag att jag har några anonyma som strosar runt.... det brukar ligga på 50 läsare på en dag.
Men igår hade jag 187 sidvyer!! Vad hände då? Vad var det som lockade, eller hur hittade alla hit? På samma gång iallafall och det var jättekul! Hoppas ni alla kommer tillbaka:)


Nu har vi slutspurt på jobbet med vårfester som blev sommarfest, avslutningsfester, utflykter, picknick och allt möjligt. Kul, varmt! och intensivt! Värmen har varit otrolig här den här veckan, kvavt och stillastående med åskkänsla fast den aldrig bryter ut. Mycket vätska går det åt!

Men festligt är det och roligt och förväntansfullt när sommaren ligger framför oss! Semester och lata dagar:)

Go och glad kexchoklad

Ha en bra dag!

Och alla ni 187 får gärna lämna en kommentar nästa gång:)




tisdag 7 juni 2011

Norrvikens trädgårdar

På väg ner mot Skåneland på min lilla minisemester passerade vi (nästan) Båstad. En liten extrasväng blev det.

Bara för att jag sett på en karta att där ligger Norrvikens Trädgårdar... bara ett namn jag kände igen. Hade ingen bild av vad det skulle vara. Men en stor trädgård är det.


Ett vackert gammalt hus med en stor odlad trädgård, som egentligen inte hade öppnat än.
En man köpte huset för längesedan. Han hade ett brinnande intresse för blommor och växter och skuldsatte sig totalt, han kunde inte sluta köpa nya växter.
Fint och lummigt ligger det med närhet till havet och skyddande bergskam på andra sidan.


Nu är det skola för trädgårdsmästare också. Och alla elever hade en varsin liten täppa utmed gången in till huset. I år hade alla sagotema. Allt var inte färdigt men en del kunde vi gissa vad det var från för saga... här ovan ser man Askungens guldsko när klockan slagit tolv.


I en säng fylld med Tagetes sticker vargens öron upp... längre ner såg man en raggig svans:) effektfullt.


Det här är smarriga cupcakes från Underlandet kanske?

Och massor med blommor och träd, rhododendron, näsduksträd, magnolior och buxbomshäckar....läckert.

Har du vägarna förbi, eller nästan, kan du gärna göra ett besök! Mycket sevärt!

Have a nice day! Kram

måndag 6 juni 2011

Fröken Louise Bugnet


En alldeles utsökt liten dam från Canada.
Tålig och stark. Härdig till zon 6... och liten, nja 1.60 ca!! Precis lagom!

Och vacker som en ros!



Jag har köpt min andra. Rosa knoppar har den, men blir mer och mer vit ju mer den slår ut. Blommar ca juni -juli och remonterar senare på hösten. Och doftar lätt av... ros:)

Den har fått sitt namn av förädlarens dotter. Tror det finns en Therés och eventuellt en Marie också... måste nog kolla det!


Ha en fin nationaldag alla vänner!






söndag 5 juni 2011

Plötsligt händer det!


I morgonsolen gick jag ut och fick se dem!


Ur de små gröna knopparna vecklar stora vackra kronblad ut sig.


Att allt kan få plats i knoppen. Det är häftigt!


I år är de jättehöga, nästan lika långa som mig... nu råkar ju jag bara vara så där 1.60... men ändå:) Jättevallmo alltså!!


Vackra är de i alla fall!


Nåt mer som är vackert är min frukostutsikt. Här sitter jag gärna på morgonen.. eller när jag får lust! Från den ena stolen är det detta jag ser...


Min loge och grannens garage. Och en massa blommor som blommar. Det är fridfullt och vackert att sitta här och lyssna på fåglarna och se allt som växer!

Ännu en härlig vacker dag har vi haft här idag!

Imorgon ska jag berätta om en vacker donna som heter Louise!

Kram!

lördag 4 juni 2011

Lila



Om någon missat det så gillar jag lila.

Och nåt som verkligen är lila nu är mina stora Alliumlökar som blommar och höjer sig över allt annat i rabatterna just nu.



Som små stjärnor ser varje liten blomma ut. Tillsammans blir de stora vackra bollar.
Väl värt att plantera några sådana lökar i höst om du inte gjort det redan!



Hoppas du njuter av solen, den är underbar!


Kram Marie

fredag 3 juni 2011

I´m Back!

Tog en paus.

Jag kände hur jag inte hann med vare sig mig själv eller något annat väsentligt.
Hjärtklappningen var ett faktum.
Då bestämde jag mig för ett brake. Och det var skönt!
Blogger verkar ha fixat till sig under de här dagarna jag varit ifrån och min dator kan ha frisknat till alldeles av sig själv... mirakel kan hända.

När jag nu kom tillbaka till Blogglandia hade jag fått två nya följare!! Välkomna! Det ger ju en energikick att fortsätta blogga då!



Gjorde en minisemester så här innan alla andra får ledigt.
Som ni ser på flaggan åkte vi till Danmark...
Ett dejligt land:)


Besökte en kär vän som jag träffade för första gången för två månader sen.
Vi blev bjudna på god lunch med iskallt rosévin, på en tisdag! (hemma kunde de sitta med sin falukorv...)

Hann med en snabbis till Tyskland också för att bunkra lite dricka till växthusfesterna... som jag hoppas sätter igång snart!
Tusen tack Ulrika för den goda lunchen hos dej!!


Bara fredag idag, många långa lata sköna dagar kvar innan det är tillbaka i ekorrhjulet igen!

Nu känns det lite kul att vara tillbaka hos er, dags för ett besök!!

Kram och skön kväll till er alla!!